فاطمه ابوالحسنی رحمانی – مربیان و اعضای مکتب اسلامی طبس با حضور در نماز عبادی سیاسی جمعه با مدیر کل منابع طبیعی استان که به مناسبت هفته منابع طبیعی به طبس سفر کرده بود دیدار و گفتگو کردند.
آنها با دست نوشته هایی نظیر «ایام درختکاری است بی ثمر کاری ممنوع»، «پیامبران و پدران ما درخت بیثمر نکاشتند چرا ما میکاریم؟» و «درخت مثمر صدقه جاری» نسبت به مضرات کاشت درختان بیحاصل چه در کشور، استان و چه در طبس هشدار دادند.
اعضای مکتب اسلامی طبس با اهدای کتاب «اقتصاد مقاوم تر محیط سالم تر با کاشت درختان با ثمر» نوشته خانم مجتهد نجفی، به مدیر کل از وی خواستند تا در این مورد حساسیت بیشتری نشان داده و از کاشت این نوع درختان در سطح استان جلوگیری کند.
یکی از مربیان این مکتب با ارائه اطلاعاتی نظیر این که کاشت درختانی چون اکالیپتوس و کاج غیر از بی ثمری منبع ایجاد حساسیتها است افزود: چرا باید در طبس با توجه به هوای گرم به جای کاشت درختان انگور و تاک که هم سایه خوبی دارد و هم محصولات خوبی از آن برداشت میشود از آهن و کرکره استفاده کرد.
وی با یاد کردن از امام جمعه فقید طبس و فعالیتهای آن مرحوم در مقابله با کاشت اکالیپتوس گفت: طبس هنوز شرایط خوبی دارد اما نمی خواهیم طبس به شرایط دیگر شهرها دچار شود.
وی همچنین به استفاده از شیوههای آبیاری قطرهای نیز اعتراض کرد و افزود: این شیوه آبیاری فقط همان نقطه از خاک را حاصلخیز کرده و دیگر مناطق خاک را از بین می برد.
این مربی همچنین گفت: باید از ریشسفیدان و کشاورزان در مدارس کمک گرفت تا به بچه ها آموزش بدهند چطور یک درخت را نگهداری کنند تا در آینده دچار مشکل نشوند.
مدیرکل منابع طبیعی با بیان اینکه هیچ سبزینگی را خداوند بیثمر خلق نکرده است گفت: با این حال سیاست قوی و محکم ما بر این است که به سمت گونههای میوهده سازگار با شرایط طبیعی استان پیش برویم.
نصرآبادی با بیان اینکه باید شرایط آب و هوایی استان هم در نظر گرفته شود گفت: استان ما با حاکمیت کم آبی است پس باید در نظر گرفته شود که حتی اگر درختان میوهده هم باشد باید با کم آبی سازگار باشد.
وی تأکید کرد: اشتباهات گذشته نیز با توجه به شرایط اقلیمی باید اصلاح شود.
مدیر کل منابع طبیعی استان با اشاره به اینکه شرایط فعلی نتیجه عملکرد گذشته است گفت: در این شرایط باید به سوی سازگاری پیش برویم چرا که توان مقابله با خشکسالی و سیل را نداریم.
برچسب ها :